دسته‌بندی نشده

دکوراسیون داخلی چیست ؟

دکوراسیون داخلی چیست ؟

دکوراسیون داخلی چیست؟

دکوراسیون داخلی چیست جواب این سؤال را می توان از دو دید مختلف پاسخ داد. اول از دید و نقطه نظر عامیانه که در بازار کار دکوراسیون داخلی تعریف شده و جا افتاده است. دوم از دید متخصصین و با تقسیم بندی تخصصی و علمی دکوراسیون داخلی.

زمانی که از این عبارت در مقابل افراد مختلف استفاده می کنیم، میبایست بدانیم که منظور طرف مقابل ما از دکوراسیون داخلی چیست. و از آن مهمتر، طرف مقابل از منظور ما برای دکوراسیون داخلی چه برداشتی می کند. مذاکره، صحبت و توافق طرفین یک پروژه، در شرایطی که برداشت متفاوتی از منظور یکدیگر دارند، نتیجه بسیار بدی خواهد داشت.

در ادامه این مطلب، هر دو تعریف عامیانه و جا افتاده در بازار و تعریف تخصصی و علمی دکوراسیون داخلی را بطور کامل بیان خواهیم کرد. اما ابتدا باید بدانیم چرا دانستن پاسخ این سؤال و تعریف دکوراسیون داخلی اهمیت دارد.

تفاوت های طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی چیست

طراحی داخلی تخصصی است که نیاز به تمرین و آموزش رسمی دارد. تخصص در این شغل با مطالعه رنگ ها و پارچه ها، تمرینات طراحی با استفاده از کامپیوتر (CAD)، ترسیم، برنامه ریزی فضایی، طراحی مبلمان، معماری و غیره به وجود می آید. اکثر طراحان بعد از فراغت از تحصیل با یک کمپانی یا طراح داخلی که به صورت حرفه ای مشغول فعالیت است همکاری می کنند تا بتوانند در آینده شرکت شخصی خود را تاسیس کنند. در طرف مقابل دکوراتورها کسانی هستند.

که تنها با سطح ظاهری فضا سرو کار دارند. اغلب آنها دوره های تخصصی را گذرانیده و آموزش دیده اند. بسیار واضح است که علی رغم اشتراکات بسیار ، این سه رشته مترادف هم نیستند و در حوزه ای کاری متفاوتی فعالیت فعالیت می کنند. جامعه طراحان داخلی آمریکا، طراح داخلی را چنین تعریف می کند: متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی با عملکرد و کارایی بالا که تخصص خود را از طریق آموزش های رسمی کسب کرده است. مهمترین بخش حرفه یک طراح داخلی ، داشتن هنر و علم درک رفتار مردم به منظور ایجاد فضاهای کاربردی خلاقانه درون ساختارهایی ست که معماران داخلی طراحی کرده اند.

نقش دکوراسیون داخلی در زندگی انسان

نکته ی بسیار اساسی دکوراسیون داخلی چیست  این است که جزئیات دکوراسیون داخلی نقش بسیار کلیدی و موثری در سلامت روانی انسان ها و میزان کارآیی فضا ایفا می کند.

در موارد متعدد و قابل تامل، دکوراسیون غیر اصولی و غلط، نه تنها می تواند به سلامت روانی انسان آسیب های متعددی برساند، ‌بلکه با زایل کردن عملکرد و کاربری فضا می تواند مخل آسایش و تخریب کاربری شود. از نمونه های بارز این موضوعات میتوان نحوه دکوراسیون اتاق ها و دفاتر کاری ، اتاق کودک ،‌ اتاق خواب و دکوارسیون آشپزخانه را نام برد که به مرور و در سایر مقالات به معرفی آنها می پردازم.

و درست بر همین مبنا، یک دکوراسیون اصولی و مناسب، می تواند راه حلی عالی در بهبود وضعیت زندگی و افزایش راندمان کاری ما باشد.

تاریخچه دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی چیست  هنر تزئین فضاهای داخلی، از دیرباز تا به امروز به عنوان یک جزء مهم در طراحی داخلی شناخته شده است. این هنر به معنای تغییر شکل و زیباسازی فضاهای داخلی از جمله خانه‌ها، ادارات، مکان‌های عمومی و حتی مکان‌های مذهبی است. در اینجا به تاریخچه دکوراسیون داخلی می‌پردازیم.

دوران باستان

دکوراسیون داخلی چیست  در دوران باستان نیز وجود داشت. در تمدن‌های مختلف از مصر باستان تا تمدن‌های یونانی و رومی، از نقوش، مجسمه‌ها و تزئینات مختلف برای زیباسازی فضاهای داخلی استفاده می‌شد. مثلاً در دیوارهای مصر باستان، نقوش و نقاشی‌های زیبایی از زندگی روزمره به تصویر کشیده می‌شد.

دوران میانه

در دوران میانه، هنر دکوراسیون داخلی به رشد و توسعه بیشتری دست یافت. در دوران رنسانس اروپا، دکوراسیون داخلی به هنری تأثیرگذار و زیبا تبدیل شد. تابلوها، پارچه‌ها، و مبلمان‌های شیک در این دوره به طور فراوان در دکوراسیون داخلی استفاده می‌شدند.

 

دوران مدرن دکوراسیون داخلی چیست

دکوراسیون داخلی در دوران مدرن تغییرات زیادی کرد. با ظهور جنبش‌های هنری مدرن مانند باؤهاوس و آرت دکو، طراحی داخلی به سمت ساده‌ترین و شیک‌ترین شکل خود پیش رفت. استفاده از خطوط ساده، رنگ‌های خنثی، و مصرف بهینه فضاها از ویژگی‌های این دوره بود.

دوران معاصر دکوراسیون داخلی چیست 

در دوران معاصر، دکوراسیون داخلی تبدیل به یک صنعت شده و طراحان داخلی حرفه‌ای با تخصص‌های مختلف در این زمینه فعالیت می‌کنند. از فناوری‌های پیشرفته و مواد نوین در دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های دکوراسیون داخلی معاصر، تمرکز بر پایداری و حفظ محیط زیست است.

تاریخچه دکوراسیون داخلی نشان‌دهنده اهمیت و تأثیر این هنر در زندگی انسان‌ها است. از دوران باستان تا به امروز، دکوراسیون داخلی نه تنها جلب زیبایی فضاهای داخلی می‌کند بلکه تأثیر زیادی بر رفاه و روند زندگی افراد دارد. این هنر تأثیرگذار در بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها باقی خواهد ماند.

پارامترهای موثر در دکوراسیون داخلی چیست 

هنر دکوراسیون داخلی تنها چیدمان اشیا و اثاثیه نیست و عوامل و پارامترهای بسیاری در آن ایفای نقش می کنند. در طراحی دکوراسیون داخلی ،‌علاوه بر جزئیات مبلمان ها،‌ نور، رنگ،‌ سلیقه و روحیه ی ساکنین و نیازهای آنان بایستی به دقت بررسی شود و بهترین گزینه ی ممکن ارائه شود.

در طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای مسکونی علی الخصوص خانه، به جهت زمان زیادی که انسان ها در آن سپری می سازند،‌ توجه به مسائل روانشناختی و اصول علمی دکوراسیون داخلی اهمیت ویژه ای می یابد. در مقالات و مباحث متعدد به مقوله ی تاثیرات رنگ، ‌نحوه ی چیدمان و تاثیرات روانی نورپردازی بر انسان و کیفیت عملکردهای وی می پردازیم.

طراحی داخلی چیست؟

طراحی داخلی یکی از شاخه های طراحی معماری است طراح داخلی اشراف کاملی بر پروسه طراحی معماری دارد کار طراح داخلی در آوردن فضا ها و فرم های داخلی ساختمان با تمرکز بر اصول طراحی معماری است طراح داخلی در صورت داشتن سر رشته از کارهای هنری و درک هنری بالا در خصوص چیدمان تزئینات داخلی نیز می تواند ورود کند. طراحی داخلی، نقشه کشی و ساخت و ساز فضاها به دست انسان، بخشی از طراحی محیطی بوده و ارتباط نزدیکی با معماری دارد.

طراحی داخلی شغلی است که به دانش و فعالیت های عملی نیاز دارد. دانشگاه های بسیاری وجود دارند که دوره های طراحی داخلی برگزار می کنند. طراحان داخلی معمولا در مورد رنگ و پارچه، طراحی به کمک کامپیوتر ، نقاشی، برنامه ریزی فضا، طراحی مبلمان، معماری و غیره دروسی را می گذرانند. بیشتر فارغ التحصیلان این رشته قبل از اینکه شرکت خود را تاسیس کنند باید چند سالی به کارآموزی در سایر شرکت ها بپردازند.

مراحل طراحی داخلی

۱. دریافت اطلاعات و خواسته های کارفرما 
در مرحله اول طراح باید تمامی اطلاعاتی را که کارفرما یا سفارش دهنده کار از او می خواهد را جمع آوری کرده و فهرستی از اولویت ها و اهمیت های آن ها ایجاد کند. در این مرحله سبک طراحی داخلی مشخص خواهد شد.
۲. جمع آوری اطلاعات فنی
در این مرحله اطلاعات فنی چون ابعاد و اندازه های سایت پروژه، میزان نورگیری، موقعیت فضاهای همجوار و … جمع آوری می شود.
۳. تمرکز بر روی طراحی و خلق اثر در ذهن
طراح با استفاده از ذهن خلاق خود و اطلاعات جمع آوری شده، طرحی را در ذهن خود خلق می کند.
۴. پیاده نمودن طرح
این مرحله یکی از مراحل اصلی طراحی می باشد که طرح ذهنی باید به صورت کامل بر روی کاغذ پیاده شود.
۵. وارد کردن طرح در نرم افزار به صورت دو بعدی
در این مرحله تمامی جزئیات به صورت دقیق به کمک اصول نقشه کشی ترسیم می گردد.
۶. سه بعدی نمودن سازه
در این مرحله طراح طرح خود را با تکیه بر نقشه های سه بعدی و با زیباسازی آن ارائه می کند.
۷. ارائه تقشه
در مرحله آخر باید تقشه ها تکثیر شده و در اختیار کارفرما قرار بگیرند. به طور معمول از ارائه نقشه اصلی جهت جلوگیری از دزدیدن آن خودداری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *